930×122 POSADA 5

camera deputatilor

CĂTĂLIN TEODORESCU RĂMÂNE CU IMUNITATE

Plenul Camerei Deputaților a votat astăzi împotriva ridicării imunității parlamentare a deputatului PNL de Argeș Cătălin Teodorescu. 153 de deputaţi au votat „pentru” cererea DNA și 110 „împotrivă”. Erau necesare 157 de voturi pentru ca solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive să fie aprobată, asta în condiţiile în care îşi înregistraseră prezenţa la vot 312 deputaţi.

Citiți și: Șeful DNA Pitești, informații de ultim moment. Anunțul așteptat

În schimb, tot astăzi, Camera a votat pentru ridicarea imunității deputatului PNL Ioan Oltean. Săptămâna trecută, pe 2 decembrie, Comisia Juridică a Camerei își dăduse aviz favorabil, dar consultativ, pentru ridicarea imunității în cazul ambilor parlamentari.

Este pentru a doua oară când Cătălin Teodorescu scapă de posibilul arest preventiv. În decembrie 2014 plenul Camerei Deputaților a respins în cazul său o altă cerere similară a DNA. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/justitie/camera-deputatilor-aprobat-cererea-de-arestare-lui-catalin-teodorescu/.

Citiți și: „Lume luminată” la Argeș Mall, se dau gratis: Este coadă! Nimeni nu se aștepta

Amintim că Teodorescu se află de ceva vreme sub control judiciar, fiind judecat într-un alt dosar.

Acum Cătălin Teodorescu este acuzat de DNA de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în fosta sa calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Detalii despre acuzațiile pe care procurorii anticorupție i le aduc lui Cătălin Teodorescu și Ioan Oltean puteți citi în articolul următor: http://epitesti.ro/stiri/justitie/catalin-teodorescu-in-acelasi-dosar-cu-ioan-oltean/.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3