Ultimele știri
Home / Administrativ / Ce pregatire au noii consilieri locali pitesteni

Ce pregatire au noii consilieri locali pitesteni

cl2În Consiliul Local al municipiului Piteşti din mandatul 2008 – 2012 predominau profesorii şi inginerii. Poate tocmai din acest motiv repartizarea consilierilor pe comisii de specialitate nu a putut respecta întocmai pregătirea profesională a aleşilor. Iată însă că în noul Consiliu sunt acum aleşi care au fost repartizaţi cât se poate de judicios în comisii, cu câteva excepţii care erau inevitabile.

 

Dacă ne uităm peste pregătirea profesională a consilierilor nou aleşi şi validaţi la Piteşti, constatăm că 9 dintre aceştia sunt economişti, 4 sunt avocaţi, 4 sunt profesori, 3 sunt ingineri, 1 este fizician, 1 este tehnician şi 1 este medic.

În comisia de Buget – Finanţe sunt 3 economişti (Gheorghe Mălacu, Mihai Oprescu şi Marin Preda), un inginer (Mariean Neacşu, care însă a fost director economic la Arpechim) şi un profesor informatician (Laurenţiu Zidaru), dar care a fost ales viceprimar şi trebuie să aibă acces la astfel de informaţii.

La comisia de Urbanism sunt 4 economişti (Cornel Ionică – viceprimar care s-a ocupat de aceste probleme 3 mandate la rând, Andrei Moşteanu, Mihail Tudor şi Adrian Prodănel (om de afaceri), şi un fizician – Cristian Gentea – care şi în mandatul trecut a fost preşedintele acestei comisii.

În comisia juridică sunt doar avocaţi (Nicolae Zărnescu, Gabriela Zoană şi Radu Perianu), iar în comisia pentru probleme sociale şi educaţie sunt un inginer (Radu Bănică), un medic (Moise Ciopleiaşi), un avocat (Sanda Fulga) şi doi profesori – Florin Gardin şi Dumitru Tudosoiu.

În fine, în comisia pentru administrarea domeniului public sunt doi economişti (Sorin Apostoliceanu şi Mircea Dinu), un profesor (Silviu Marinescu), un inginer (Anitte Ionescu) şi un tehnician – Gheorghe Dinescu de la PNŢCD.

Comentarii

comments

About Claudiu Dita

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top