duminică, 26 februarie 2017, ora 23:12
Acasă / Administrativ / AZI S-A DECIS: LOCUINȚE PENTRU TINERI

AZI S-A DECIS: LOCUINȚE PENTRU TINERI

România va împrumuta 175 de milioane de euro pentru construirea de locuințe destinate închirierii pentru persoane sau familii tinere cu venituri reduse, potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern în ședința sa de astăzi.

Guvernul propune Parlamentului aprobarea acordului-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea unui proiect de construire/renovare/modernizare a unui număr de aproximativ 6.990 de astfel de locuințe. Împrumutul BDCE are un termen de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de grație de maximum 5 ani.

CITIȚI ȘI:

Costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane de euro, din care împrumutul de la BDCE va finanța până la 70% din costurile totale eligibile. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională pentru Locuințe și surse proprii ANL (37,5 milioane de euro) și din bugetele locale (37,5 milioane de euro).

Ministerul Dezvoltării va realiza acest proiect prin ANL, desemnată agenție de implementare a proiectului. Proiectul, potrivit Guvernului, va fi implementat într-o perioadă de circa 5 ani (2016-2020). Beneficiari vor fi persoanele/familiile tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuințe, beneficiari care vor fi selectați de comisiile sociale ale consiliilor locale.

CITIȚI ȘI:

V-ar mai putea interesa și:

STAI LA BLOC? DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ

Stai la bloc? Decizie de ultimă oră. Guvernul a adoptat astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării …

BANI DE LA STAT. AZI S-A DECIS

Bani de la stat. Azi s-a decis. Crescătorii de porcine vor primi o subvenție pentru …

E OFICIAL! SCHIMBARE MAJORĂ LA NAȘTERE

Schimbare majoră la naștere. Înregistrarea nou-născutului va putea fi făcută în 30 de zile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire