- Publicat de: admin
- 16-12-2012, ora 15:24
- Dietă și fitness
Efectele dezastruoase ale alimentelor de tip junk-food
Stephanie Fulton, cercetătoare în cadrul studiului spune că “substanţele chimice modificate de alimentaţie sunt asociate cu depresia”. “O modificare a regimului alimentar determină apariţia unor simptome de sevraj şi o sensibilitate mai mare faţă de situaţiile stresante, declanşând un cerc vicios al unei alimentaţii nesănătoase.”
Studiul a presupus hrănirea şoarecilor cu alimente cu un conţinut redus de grăsimi timp de şase săptămâni, în timp ce alţi şoareci au consumat alimente grase timp de şase săptămâni.
Până la sfârşitul studiului, cei care au avut un regim alimentar bogat în grăsimi au experimentat o creştere a dimensiunii taliei cu 11%. Apoi, oamenii de ştiinţă au analizat creierele subiecţilor, emoţiile şi comportamentul lor după ce au urmat această “cură”. Aceştia au descoperit faptul că şoarecii erau mult mai agitaţi la sfârşitul studiului şi aveau un nivel mai ridicat al moleculelor CREB, care au un rol important în producţia de dopamină (ajută la promovarea sentimentelor de recompensă).
Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!