Acasă / Economic / S-A DECIS! CRESC SALARIILE ȘI PENSIILE
BANI FOTO ZIARULDEPENET.RO

S-A DECIS! CRESC SALARIILE ȘI PENSIILE

S-a decis! Cresc salariile și pensiile. Guvernul a aprobat astăzi majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 1.450 de lei lunar pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună, reprezentând 8,735 de lei/oră. Măsura va intra în vigoare pe 1 februarie 2017. Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată crește astfel cu 16%, de la 1.250 de lei atât cât era până acum.

„Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel aprobat de Guvern astăzi, respectiv 1.450 de lei lunar, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 300 la 2.000 de lei.”, avertizează Guvernul.

CITIȚI ȘI:

Tot astăzi, Guvernul a majorat cu 20% salariile personalului plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile administrației publice locale și cu 50% salariile personalului de execuție din instituțiile publice de spectacole sau concerte. Creșterile vor intra în vigoare pe 1 februarie 2017. „Măsura nu se aplică personalului care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, consilieri locali și județeni.”, precizează Executivul. 

De asemenea, Executivul a majorat cu 9% valoarea punctului de pensie. Punctul de pensie va ajunge la 1.000 de lei. Creșterea va fi aplicată din 1 iulie 2017. În plus, a fost majorată la 520 de lei pensia socială minimă garantată. Măsura va intra în vigoare pe 1 martie 2017.

CITIȚI ȘI:

V-ar mai putea interesa și:

DANIEL-CONSTANTIN-ZIUA-PORUMBULUI-2014-2-FOTO-MDR.RO_

VAI DE NOI CÂND VA FI SECETĂ! AVERTISMENT DUR

Guvernul Cioloș, printre cele mai slabe din 1990 încoace, tratează cu sictir și problema irigațiilor. …

DACIAN-CIOLOS-IN-PITESTI-4

NOU LA CORPUL DE CONTROL AL PREMIERULUI

Corpul de control al prim-ministrului (CCPM) și-a făcut pagină pe internet. Cei interesați pot accesa …

URLET

ANUNȚ NĂUCITOR DESPRE SALARIILE ARGEȘENILOR

Și în februarie 2016, cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date statistice …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire