Acasă / Economic / STATUL DĂ BANI

STATUL DĂ BANI

Statul dă bani. Producătorii de carne de porc vor beneficia de un ajutor de adaptare excepțional în valoare de aproximativ 11 milioane de euro, bugetat din fonduri naționale și europene, potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern. Sprijinul are scopul să compenseze pierderile înregistrate de producătorii din România de carne de porc din pricina contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere și ofertă.

Ajutorul se acordă pentru agricultura la scară mică și aplicarea unor metode de producție care nu dăunează mediului și climei. Perioada pentru care se acordă, retroactiv, este 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016 (în această perioadă exploatațiile autorizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA și înregistrate în Registrul național al exploatațiilor – RNE au livrat pentru abatorizare porci cu prețuri foarte scăzute, producătorii înregistrând pierderi de venit).

CITIȚI ȘI:

Suma cuvenită fiecărui producător agricol se calculează de către Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură – APIA prin împărțirea sumei totale la efectivul de porci livraţi şi clasificaţi în abatoare autorizate în perioada 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, dar nu pentru mai mult de 9.000 de capete inclusiv pentru fiecare beneficiar.

Pentru obţinerea ajutorului, producătorii agricoli vor depune o cerere la centrul judeţean al APIA, însoţită de documente specifice, până pe data de 8 decembrie 2016.

CITIȚI ȘI:

Documentele specifice care însoţesc cererea pentru acordarea ajutorului sunt următoarele:

a)Copii după facturile şi rapoartele de clasificare care să ateste livrarea directă sau prin terţi şi clasificarea porcilor în abatoare autorizate în perioada 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016 pentru activitatea de agricultură la scară mică.

b)Copii după avizele de însoţire şi rapoartele de clasificare care să ateste sacrificarea în abatoare autorizate proprii/copii de pe facturile şi rapoartele de clasificare care să ateste livrarea directă sau prin terţi şi clasificarea porcilor în abatoare autorizate în perioada 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, precum și copia autorizației integrate de mediu pentru aplicarea unor metode de producţie care nu dăunează mediului şi climei.

Plăţile se vor face până pe 31 decembrie 2016, anunță Guvernul.

V-ar mai putea interesa și:

BINE DE ŞTIUT! UNDE POŢI CERE AJUTOR ÎN PITEŞTI

Date fiind temperaturile foarte mari din această perioadă, autorităţile locale din Piteşti au stabilit mai …

ARGEȘ: LOCUINȚE PE RUINELE FABRICILOR

Guvernul României şi-a propus să transforme fostele fabrici abandonate total sau parţial (inclusiv căile ferate …

ȘOFERI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA!

Guvernul vrea să interconecteze bazele de date ale Poliţiei şi ale autorităţilor fiscale, potrivit unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire