duminică, 26 februarie 2017, ora 23:14
Acasă / Politic / DANIEL CONSTANTIN: „O ZI TRISTĂ!”

DANIEL CONSTANTIN: „O ZI TRISTĂ!”

Daniel Constantin comentează votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Este “o zi tristă”, afirmă copreședintele ALDE și deputat de Argeș.

“Votul prin care Marea Britanie iese din UE aduce tristețe și îngrijorare pentru toți cei care au lucrat ori lucrează sau gândesc pentru proiectul european.

CITIȚI ȘI:

Primul meu loc de muncă a fost acela de consilier pentru integrare europeană în Ministerul Agriculturii. Colegii și prietenii britanici care lucrau în România sau pe care îi întâlneam la reuniunile de la Bruxelles îmi spuneau în anii 2003-2004, mai în glumă, mai în serios, că până aderăm noi este posibil să iasă ei… Ca un susținător al pieței unice, cunoscând avantajele generale, dar mai ales pentru agricultură, am sperat atunci ca acest lucru să rămână doar o glumă.

Consecințele pot fi multiple și în plan național, și în plan european. Ele sunt greu de anticipat, așa că nu o să mă grăbesc să fac presupuneri.

CITIȚI ȘI:

Cred, însă, că în aceste momente cel mai rău lucru care se poate întâmpla este acela ca europenii să își piardă încrederea în acest proiect. Este de datoria Comisiei Europene să prezinte „Planul B”. Care este calea de urmat, pașii concreți, limitarea consecințelor negative, stoparea extinderii curentului euro-sceptic, etc. În egală măsură, vocea statelor membre o să fie mai puternică, mai importantă în cadrul deciziilor comunitare. Acum este nevoie de lideri naționali cu viziune! Acum! Până nu este prea târziu!”, comentează Daniel Constantin.

V-ar mai putea interesa și:

DANIEL CONSTANTIN: „ESTE INADMISIBIL!”

Copreședinte ALDE și deputat de Argeș, piteșteanul Daniel Constantin salută declarația prin care președintele Klaus …

CONSTANTIN: GUVERNUL CIOLOȘ, PRAF ȘI PULBERE LA BANI EUROPENI

Daniel Constantin salută demisia ministrului Fondurilor Europene. „Doamna ministru Aura Răducu a luat o decizie …

DANIEL CONSTANTIN, ÎN PITEȘTI LA LANSAREA CANDIDAȚILOR ALDE ARGEȘ

Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin s-au aflat ieri în Pitești ca să susțină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire