Acasă / Social / O NOUĂ ZI LIBERĂ PENTRU ROMÂNI!

O NOUĂ ZI LIBERĂ PENTRU ROMÂNI!

Guvernul și-a dat avizul favorabil pentru propunerea legislativă care prevede ca 1 iunie, Ziua Copilului, să fie declarată zi de sărbătoare legală, zi liberă pentru toți angajații.

Pentru ca de la 1 iunie 2017 Ziua Copilului să fie zi de sărbătoare legală, mai rămâne ca și plenul Camerei Deputaților să voteze pozitiv și ulterior Președintele țării să promulge legea.

CITIȚI ȘI:

Amintim că inițiativa legislativă este semnată de mai mulți parlamentari.

”În societatea actuală timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât şi acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program şi facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viaţă mai bună. De multe ori, însă, lipseşte ce e mai preţios pentru ei: prezenţa fizică a părinţilor lor. Să le oferim celor mici timp de calitate şi amintiri pentru o viaţă!”, argumentează parlamentarii inițiatori în expunerea de motive.

CITIȚI ȘI:

”De Ziua Copilului în majoritatea grădiniţelor şi şcolilor primare din România se organizează evenimente pentru a-i celebra pe cei mici, iar copiii evoluează în aceste spectacole. (…) Lipsa părinţilor de la aceste evenimente are implicaţii psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinţei de a-i face mândri şi de a primi aprecierea părinţilor, copiii au nevoie de susţinere în cadrul evenimentelor în care performează, evenimente care au o încărcătură emoţională ridicată şi reprezintă o sursă de stres pentru ei.”, adaugă parlamentarii care vor ca 1 iunie să fie declarată zi de sărbătoare legală în care nu se muncește.

V-ar mai putea interesa și:

E BĂTUT ÎN CUIE! O NOUĂ ZI LIBERĂ PENTRU ROMÂNI

O nouă zi liberă pentru români. Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea prin care …

S-A DECIS! SUNT VIZAȚI SUTE DE MII DE COPII

S-a decis! Sunt vizați sute de mii de copii. Guvernul a decis să extindă și …

S-A VOTAT! O NOUĂ ZI LIBERĂ PENTRU ROMÂNI

S-a votat! O nouă zi liberă pentru români. Românii ar putea avea încă o zi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire