930 x122 grota rece

calinic

90 DE COPII DIN ARGEŞ DECEDAŢI ÎN URMĂ CU 84 DE ANI VOR FI CANONIZAŢI

Preotul Gheorghe Ene, părintele paroh al Bisericii Costeştii Vechi din oraşul Costeşti, judeţul Argeş, a anunţat că, în curând, copiii care au murit într-un incendiu în Vinerea Patimilor în urmă cu 84 de ani vor fi canonizaţi.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Părintele a făcut această precizare pentru cotidianul „Libertatea”, care aminteşte că în seara de 18 aprilie 1930 la denia prohodului din Vinerea Patimilor s-a produs una dintre cele mai mari tragedii din România: în doar o jumătate de oră biserica din lemn din Costeşti, Argeş, a fost mistuită de flăcări, iar cei 116 enoriaşi care se aflau în ea, dintre care 90 erau copii, au ars de vii. De altfel, aproape toţi copiii din localitate au pierit atunci. „Sfântul Sinod va lua hotărârea de canonizare a celor morţi în biserica din Costeşti.”, a spus părintele Gheorghe Ene.

În 2012 Înalt Preasfinţitul Părinte Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a înaintat Patriarhiei un dosar în care sunt detaliate datele investigaţiilor şi în care se cere canonizarea celor 116 martiri din Vinerea Mare, jertfiţi chiar în ziua în care Domnul Iisus a fost răstignit. (Foto: Libertatea)

Citiți și: Sediu nou pentru o Judecătorie importantă din Argeș

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90