930×122 CAPRA 5

actrita

ACTRIȚA TAMARA BUCIUCEANU A MURIT

Actrița Tamara Buciuceanu a murit.

Citiți și: Șef din conducerea Lukoil, găsit mort

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a murit astăzi la Spitalul Elias din București, unde era internată din cauza unor probleme cardiace, scrie mediafax. Avea 90 de ani.

Tamara Buciuceanu a fost una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur.

Citiți și: Un bărbat a murit în parcare la Auchan!

Supranumită „Doamna comediei românești”, Tamara Buciuceanu Botez a jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria „Liceenii”.

A avut roluri importante în teatru în piese precum „Coana Chirița”, „Romeo și Julieta la început de noiembrie”, „Scaunele”, „Cumetrele”, „Doctor fără voie”, „Nepotul” sau „Dimineața pierdută”.

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a regelui Mihai I al României, decorație înmânată de principesa moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române.

A fost căsătorită cu Alexandru Botez, acesta decedând în anul 1996. Tamara Buciuceanu nu a avut copii. (Sursă foto: cancan.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90