930 x122 grota rece

Arges

ACUM: PERCHEZIŢII ÎN ARGEŞ ÎNTR-UN DOSAR CU PREJUDICIU DE 30.000.000 DE EURO

Poliţia Română desfăşoară la această oră 146 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani în domenii de activitate ca IT și construcţii.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

La acţiune participă peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în județele Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea. Poliţiştii au pus în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor vor fi dispuse măsuri legale.

Din cercetări a reieşit că în perioada 2011-2014 reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. (Foto: Arhivă)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3