EcoMoto 930×122

becuri_strada

3 milioane de lei pentru retelele stradale de curent

Municipalitataea vrea sa cumpere iluminatul public de la CEZ. In acest sens ar trebui sa aloce circa 3 milioane de lei pentru aproape 70 de kilometri de retele.

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Pitesti are in folosinta retelele de iluminat public din oras, cu plata, evident, a contravalorii curentului electric consumat lunar. Situatia se va schimba cat de curand, municipalitatea urmand sa devina proprietara pe aceste retele!

Deja a fost intocmit un studiu privind evaluarea acestor retele pentru a se vedea ce suma trebuie platita de la bugetul local catre CEZ Oltenia pentru preluarea in proprietate a sistemului orasenesc de iluminat public. Conform acestuia, reteaua masoara aproape 70 de kilometri si include 2.071 de stalpi, valoarea sa de piata fiind de circa 3 milioane de lei.

Daca municipalitatea ar trece la constructia unei noi retele, aceasta ar costa nu mai putin de 20,7 milioane de lei, pretul unitar de construire „la cheie” a unui kilometru de retea similara fiind de pana la 400.000 de lei.

Dat fiind faptul ca stalpilor de iluminat li se pot da si alte destinatii colaterale (cum ar fi publicitatea stradala), se estimeaza ca investitia de 3 milioane de lei privind achizitionarea retelei existente s-ar amortiza in circa 3 ani de acum inainte. Venitul minim anual estimat este de 1 milion de lei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90