AMERICANI ÎN PITEȘTI | ePitesti
Jupiter 930 x 122

cimic

AMERICANI ÎN PITEȘTI

Americani în Pitești. O delegație militară mixtă româno – americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre a fost primită astăzi în Pitești de prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Citiți și: VESTEA AȘTEPTATĂ DE 100.000 DE ARGEȘENI

Delegația româno – americană a fost formată din căpitanul Jen Pitassi, sergenții Wessley John, Kleeb Arthur și Alicia Rosa și doi militari români de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

La întâlnire au participat și alte oficialități din Argeș și colonelul Marian Bae, comandantul Garnizoanei Pitești.

Citiți și: (VIDEO) NOUL PREFECT, ÎNVESTIT

„Vizita delegației a avut caracter de informare și documentare și ca scop promovarea parteneriatului strategic româno – american.

A fost făcută o scurtă prezentare generală a județului Argeș, cu accent pe situația socio – economică, și o prezentare a rolului și atribuțiilor Instituției Prefectului.

A fost subliniat, de către toți participanții, rolul și importanța parteneriatului strategic româno – american, cu accent pe stabilitate, securitate și prosperitate.”, precizează, oficial, Instituția Prefectului – Județul Argeș.

Potrivit sursei citate, vizita americanilor în Pitești a avut loc pe fondul desfășurării exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

Exercițiul este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR) și se derulează în perioada 8 – 22 iulie. Precizăm că exercițiul este organizat anual începând din 2013, prin rotație, în Bulgaria, România și Ungaria.

Grant Salon 555×222
New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la [email protected]

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la 0733 797 066