EcoMoto 930×122

campulung

ARGEȘ: LOCUINȚE PE RUINELE FABRICILOR

Guvernul României şi-a propus să transforme fostele fabrici abandonate total sau parţial (inclusiv căile ferate uzinale şi fostele unităţi militare) din peste 150 de oraşe din ţară în cartiere de locuinţe mai ieftine şi în spaţii publice, potrivit Strategiei de Dezvoltare Teritorială care urmează să fie aprobată până la finalul lunii iulie 2016.

Citiți și: Apare o nouă Centură ocolitoare în Argeș!

Printre localitățile vizate se numără şi municipiile Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş. Autoritățile nu oferă, însă, detalii concrete referitoare la materializarea strategiei în ceea ce privește cele două municipii.

„Chiar dacă sectorul construcţiilor de locuinţe este în continuă dezvoltare, există o discrepanţă mare în ceea ce priveşte veniturile populaţiei din mediul urban. În continuare, există o populaţie tânără, cu venituri relativ scăzute, care nu pot accesa o locuinţă, precum şi populaţie dezavantajată, cu o participare scăzută pe piaţa muncii.”, se arată în proiectul elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Citiți și: Încă un accident! O femeie este rănită, trei mașini – lovite!

Teoretic vorbind, intenția este lăudabilă. De la vorbe la fapte, însă, este cale lungă, foarte lungă! Ne îndoim că o astfel de strategie va fi vreodată pusă în practică. (Foto: Câmpulung Muscel)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3