Donaris 930 x 122

biserici

ARGEȘ: NOTĂ DE PLATĂ REGEASCĂ PENTRU CÂNTĂREȚII BISERICEȘTI

Având această obligație legală, Consiliul Județean a prevăzut în contul anului 2018 o sumă importantă ca sprijin sub formă de contribuție din bani publici pentru plata salariilor personalului neclerical din Argeș: 12.850.000 de lei (circa 2.765.000 de euro)!

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Comparativ, pentru plata salariilor din învățământul special (învățământ destinat copiilor cu nevoi speciale) și pentru alte cheltuieli de funcționare în învățământul special suma prevăzută pentru acest an de Consiliul Județean se ridică la numai 1.272.000 de lei.

Cu alte cuvinte, de zece ori mai puțin față de fondurile pentru personalul neclerical!

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Luat fiecare în parte, salariul unui angajat din categoria personalului neclerical este modest. Coroborat, însă, cu numărul destul de mare al angajaților din această categorie, suma totală pentru întreg anul este foarte mare.

În biserici lucrează atât personal clerical (preoți), cât și personal neclerical (în special cântăreți bisericești și îngrijitori). (Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90