930 x122 grota rece

cornel ionica

BĂȘCĂLIA DE LA PODUL DOAMNEI NE COSTĂ O AVERE!

Bășcălia de la Podul Doamnei ne costă o avere! Podul de peste Râul Doamnei, pod de la ieșirea din municipiul Pitești către orașul Ștefănești, trebuie reparat. Este o realitate constatată atât de șoferi, cât și de Primărie, care a tot peticit ”craterele” din asfalt (detalii, AICI).

Citiți și: Secretul primarului piteștean cu cea mai lungă „domnie”. Acum s-a aflat

Precizăm de la bun început că podul a fost reabilitat și modernizat cu bani de la Uniunea Europeană, în anul 2014 Primăria, condusă atunci de Tudor Pendiuc în tandem cu actualul primar Cornel Ionică, viceprimar la timpul respectiv, neavând nimic de obiectat față de calitatea lucrării.

Perioada de garanție a lucrărilor de modernizare a podului este de 10 ani. Cu alte cuvinte, fiind în garanție, lucrările de reparație de acum ar trebui suportate de constructori (firmele Star Trading și Zeus).

Citiți și: 800 000 € pentru un pod deosebit de important, nerefăcut de 10 ani!

În ședința în plen de joi, 22 noiembrie 2018, a Consiliului Local Pitești va fi supusă aprobării documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul ”Lucrări de conformare pod peste Râul Doamnei”. Valoarea totală a investițiilor este, potrivit proiectului, de 1.266.543,98 de lei, cu tot cu TVA, bani de la BUGETUL LOCAL, adică bani din banii piteștenilor (click pe imagine pentru mărire):

Cum s-a ajuns în această situație? Vă reamintim că în primăvara acestui an viceprimarul Sorin Apostoliceanu preciza pentru ePitești că Primăria a cerut o expertiză tehnică și că, după ce se va stabili suma necesară lucrărilor de reparații, municipalitatea trebuie să recupereze de la vinovați banii publici care vor fi investiți.

”Vom acţiona în judecată proiectantul şi constructorul pentru a recupera respectivii bani”, declara viceprimarul (detalii, AICI).

Este normal ca municipalitatea să aloce suma necesară pentru reparația podului. La fel de normal este, însă, ca Primăria să recupereze de la firmele care s-au ocupat în 2014 de lucrări banii care vor fi investiți. De ce? Pe de-o parte, pentru că podul este în garanție, pe de alta, pentru că, potrivit expertizei realizate de expertul angajat de Primărie, modernizarea din 2014 a podului de peste Râul Doamnei a fost făcută în bătaie de joc.

Rămâne de văzut dacă interesul Primăriei va coincide cu interesul piteștenilor și dacă Primăria va acționa în instanță firmele pentru a recupera banii.

Ceea ce trebuie subliniat încă o dată este că în anul 2014 specialiști ai Primăriei au semnat fără obiecții procesul de recepție a lucrărilor. Cu alte cuvinte, Primăria a admis la timpul respectiv că lucrările au fost făcute conform standardelor, deși acum afirmă opusul. Ne putem aștepta ca cei doi constructori să nu își asume responsabilitatea. Vom urmări subiectul. (Foto: Arhivă, descriptiv) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90