930×122 CAPRA 5

bibliotecadinicugolescu

Biblioteca Judeteana primeste tehnica de la Microsoft

Până la sfârşitul anului 2011, bibliotecile publice din comunele argeşene incluse în acest program, vor fi dotate cu aproximativ 100 de calculatoare cu aplicaţii Microsoft şi vor avea acces liber la Internet.

Programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea” are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanţat de Fundaţia International Research & Exchanges Board (IREX) pentru următorii 4 ani. Microsoft Corporation va dona software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către bibliotecile selectate în program, în cadrul iniţiativei globale de înzestrare a comunităţilor cu tehnologie accesibilă şi utilă. Primul set de echipamente deja a fost livrat ieri.

Valoare echipamentelor este de 25.518 lei, cea a soft-urilor este de 40.687 lei.

Pe lângă echipamentele şi soft-ul primite de Biblioteca Judeţeană cele 19 biblioteci publice argeşene prinse în proiect vor primi echipamente în valoare de 178.196 lei.

Programul Biblionet îşi propune să asigure accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice, pornind de la faptul că 64% dintre români nu a folosit niciodată Internetul. Prin acest program, bibliotecile vor deveni spaţii primitoare unde oamenii se pot întâlni, informa şi contribui la viaţa comunităţii. De asemenea, 21 de bibliotecari vor beneficia de cursuri de formare în tehnologia informaţiei şi administrarea Centrelor de Internet pentru Public. Asta, deoarece Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş a câştigat Apelul de selecţie în programul Biblionet, program ce îşi propune să creeze un sistem modern de biblioteci în România.

Marea majoritate dintre bibliotecari activează în mediul rural. Bibliotecile publice argeşene selectate a participa în această rundă a programului Biblionet sunt cele din localităţile Albeştii de Argeş, Băbana, Beleţi-Negreşti, Bogaţi, Bughea de Sus, Câmpulung, Corbi, Coşeşti, Domneşti, Hîrseşti, Mioveni, Morăreşti, Mozăceni, Poienarii de Muscel, Stefăneşti, Şuici, Teiu, Tigveni, Vlădeşti coordonate de Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3