New Profesional Consult 930 x 122

pendiuc_ganditor02

Buget cu 10% mai mic la Pitesti



Bani mai putini, atributii mai multe pentru autoritatile locale. Dupa acest principiu pare sa se ghideze actuala guvernare care a „reusit” sa reduca prin masurile luate bugetul Pitestiului cu mai bine de 250 de milioane de lei.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a declarat miercuri, 5 ianuarie 2011, ca bugetul municipiului pentru anul in curs va fi grevat de o serie de constrangeri impuse de Guvern. Astfel, desi veniturile vor fi mai mici cu 10% fata de anul trecut, cheltuielile ar urma sa fie aproape de 3 ori mai mari.

Si asta din cauza multor sarcini in plus trasate de Guvern autoritatilor locale.
Una din sursele de cheltuiala ar trebui sa fie Politia Locala, care ia locul Politiei Comunitare. Aceasta a primit mai multe atributii, va avea nevoie de spatii speciale si de armament, dar si de personal in plus.

Problema este insa ca Guvernul a blocat posturile, asa ca nu se stie cum se vor putea crea departamentele de control constructii si control comert, a spus Tudor Pendiuc. Colac peste pupaza, Guvernul a instituit si restrictii la cheltuielile materiale, diminuandu-le cu 20%.

„Dupa cum arata lucrurile acum, prevad ca va fi un an mai greu decat 2010. O sa incercam ca facem fata cu chibzuinta, cu strangerea cheltuielilor acolo unde se poate, cu un bun management, asa cum am facut si pana acum, asa incat sa nu fie probleme”, a spus primarul Tudor Pendiuc.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90