New Profesional Consult 930 x 122

ionica

Bugetul Pitestiului, in dezbatere publica

Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti, a prezentat miercuri, 19 ianuarie, cele mai importante investitii pe care municipalitatea le va realiza in acest an. De asemenea, Ionica a spus ca proiectul de buget este in dezbatere publica deja si ca el va fi supus atentiei Consiliului Local in sedinta care se va desfasura pe 8 februarie.

 

 In ceea ce priveste investitiile, numai pentru strazi si trotuare (reabilitare) s-au alocat 16 milioane de lei, in vreme ce pentru centrale termice de cartier s-au alocat alte 7 milioane de lei.

Se au in vedere si 13 proiecte de infrastructura pe fonduri europene (creare de parcuri, reabilitare parcari, sisteme noi de iluminat, constructia unui centru cultural multifunctional si sediu pentru Filarmonica, etc.), dar si extinderea unor unitati de invatamant prescolar.

Pe de alta parte, printr-un ordin al ministrului Administratiei si Internelor a fost impus si un plafon maxim de cheltuieli de personal pentru municipiul Pitesti pentru anul in curs.

 Este vorba de o suma totala de 92.276.000 de lei, din care 68.325.000 de lei pentru invatamant si 23.951 milioane de lei pentru plata drepturilor angajatilor din administratia locala, ale asistentilor sociali, crese, servicii publice. Plafonul impus este cu 4,4 milioane de lei mai mic decat necesarul municipalitatii care acum trebuie sa se descurce privind plata personalului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90