930 x122 grota rece

carstoiu

Carstoiu: Fara toate documentele fondurile UE nu erau alocate

Numele subprefectul Ion Cârstoiu a fost des vehiculat în ultima perioadă, după izbucnirea scandalului “Nicolescu”. Despre Domnia Sa s-a scris, s-a vorbit, că ar putea să elucideze misterul existenţei documentului de la ISU, despre care procurorii DNA spun că lipseşte, în dosarul legat de fondurile PHARE alocate pentru reabilitarea a patru şcoli din judeţ, în urma inundaţiilor din 2005 şi 2006. Pe atunci prefect, Ion Carstoiu afirma ca fara respectivele documente nu s-ar fi alocat fondurile.

 

„Atât eu cât şi preşedintele Consiliului Judeţean am semnat o mulţime de documente şi rapoarte. Iniţial a existat primul raport, legat de calamităţile generate de inundaţii. Apoi a venit o solicitare de la Guvern, când s-a pus în discuţie faptul că urmează să primească fonduri de la Uniunea Europeană, la care am trimis un nou raport. Inundaţiile au existat, fără doar şi poate, rapoarte ale ISU şi ale tuturor instituţiilor implicate există.

 

ISU este practic o structură militară. Ei merg pe teren, constată şi raportează. Deci nu se poate să nu existe asemenea documente. Guvernul a anunţat că alocă acele fonduri zonelor calamitate, venind astfel cu solicitarea să i se transmită obiectivele. Din ce am înţeles, există o problemă, cum că nu ar fi fost nominalizate cele patru şcoli. Eu, acum, nu ştiu ce să mai spun. Practic, Prefectura nu mai avea de-a face cu Hotărârea de Guvern prin care se aloca fondurile. Consiliile Locale au transmis mai departe ce şcoli urmau să fie reabilitate. Nu încape îndoială. Altfel, fondurile nu erau alocate, mai ales că vorbim despre bani europeni, cu care nu ne putem juca. Există un control strict la aceşti bani.

Dacă mă întrebaţi pe mine, aş spune că o parte din vină se regăseşte şi la Consiliul Judeţean, dar nu pentru că nu mai există acel document, ci pentru că, oamenii de acolo, de la proiecte, nu au fost extrem de atenţi ca să urmărească dacă sunt toate documentele la dosar. Oricum, acel raport, nu avea cum să fie luat. Desigur, mai intră în discuţie şi ce s-a întâmplat la Guvern. Este normal, pentru că oricine ştie puţină administraţie înţelege că acei bani nu aveau cum să fie daţi fără să nu existe toată documentaţia, obiectivele care urmau să fie reabilitate. Fondurile europene nu se alocă dacă nu este totul la virgulă! Nu pot spune că am semnat acel document al ISU, pentru că nu l-am văzut, aş minţi, dar trebuia să existe, altfel, nu exista nicio formulă prin care banii să fie daţi!”, ne-a declarat Ion Cârstoiu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3