930×122 CAPRA 5

arhitect şef

CEL MAI CĂUTAT OM ÎN PITEŞTI

Cel mai căutat om în Piteşti. Primăria Piteşti funcţionează de o bună vreme încoace fără arhitect-şef, în ciuda faptului că a scos postul la concurs de nenumărate ori.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Postul a rămas vacant după ce Ştefan Mihăiţă Zdrafcu a demisionat din funcţia de arhitect-şef al municipiului şi s-a angajat la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Amănunte, AICI. Inclusiv Zdrafcu s-a lăsat greu convins să ocupe postul de arhitect-şef, explicaţia fiind salariul considerat mic.

„Am făcut o analiză la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România: sunt 29 de municipii fără arhitect-şef, inclusiv Piteştiul. Nu vine nimeni la concurs, pentru că salariile sunt foarte mici, de până la 3.000 de lei pe lună. Or, un arhitect câştigă mult mai mult în liberă practică.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Noi am tot organizat concursuri, dar nu vine nimeni şi nu ne lasă legea să dăm salarii de 10.000 sau 20.000 de lei, cât ar vrea un arhitect. Poate că o soluţie ar fi asocierea mai multor localităţi, care să angajeze un arhitect.”, spune primarul Piteştiului, Cornel Ionică.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90