EcoMoto 930×122

codul administrativ

CONSILIERII JUDEȚENI ÎȘI VOTEAZĂ NOILE INDEMNIZAȚII LA NIVELUL MAXIM

Consilierii județeni își votează noile indemnizații la nivelul maxim. Votul va fi dat în ședința ordinară în plen de joi, 25 iulie 2019, a Consiliului Județean Argeș.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Potrivit proiectului de hotărâre, va fi stabilită indemnizația maximă lunară pe care o vor primi din bani publici consilierii județeni argeșeni în perioada 1 iulie 2019-31 decembrie 2021.

Proiectul a fost inițiat ca urmare a articolului 212 al Codului Administrativ (OUG nr. 57/2019), adoptat recent de Guvernul Dăncilă. Conform acestui articol:

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

(1) Pentru participarea la şedinţele consiliului şi ale comisiilor de specialitate, consilierii locali, respectiv consilierii judeţeni au dreptul la o indemnizaţie lunară. Primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene nu li se acordă indemnizaţie pentru participarea la şedinţe.

(2) Indemnizaţia lunară pentru consilierii locali, respectiv judeţeni care participă la şedinţele ordinare ori la şedinţele extraordinare ale consiliului local, respectiv consiliului judeţean şi ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 10% din indemnizaţia lunară a primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean (…).

Consiliul Județean Argeș a optat pentru nivelul maxim de 10%. Prin urmare, conform proiectului, în perioada menționată fiecare consilier județean va primi o indemnizație lunară de 10% din indemnizația lunară a președintelui CJ Argeș, Dan Manu. De la 1 ianuarie 2019, indemnizația președintelui de consiliu județean este de 18.720 de lei.

Singura condiție pe care consilierii județeni trebuie să o îndeplinească pentru a beneficia de noua indemnizație este să participe lunar la cel puțin o ședință ordinară sau extraordinară în plen de consiliu județean și la o ședință a comisiei de specialitate din care fac parte.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90