Donaris 930 x 122

andreea mihai

EXCLUSIV. CARMEN SALUB, AFACERI PENTRU CUNOȘTINȚE LA CENTRUL CULTURAL PITEȘTI

Exclusiv. Carmen Salub, afaceri pentru cunoștințe la Centrul Cultural Pitești. Așa cum v-am anunțat, vă prezentăm astăzi detalii despre modul în care directorul Centrului Cultural Pitești, Carmen Elena Salub (sursă foto: Facebook), a încheiat un acord de închiriere cu o firmă care a organizat un eveniment privat.

Citiți și: Dezbatere importantă la Centrul Cultural Pitești

Este vorba de ”Târgul ofertelor educaționale”, care s-a desfășurat la Casa Cărții în perioada 31 august-4 septembrie 2018.

Centrul Cultural Pitești a încasat suma totală de 400 de lei în urma închirierii unei suprafețe de 80 mp din spațiul expozițional Casa Cărții.”, ne precizează instituția, sub semnătura directorului Salub, în urma unei solicitări pe care ePitești a adresat-o în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Citiți și: Petrecerea continuă! Show de senzație în Lunca Argeșului

Salub a închiriat spațiul de la Casa Cărții la un preț de 4 ori mai mic decât cel stabilit de Consiliul Local Pitești!

Mult, puțin? Ținând cont că este o zonă centrală, prețul pe care instituția l-a încasat este exagerat de mic. Însă, pentru că este o instituție publică, subordonată Consiliului Local Pitești, tarifele de închiriere au fost stabilite în urma unui hotărări de CL.

Ei bine, pentru perioada în care a fost organizat evenimentul, pentru suprafața închiriată și pentru spațiul ales, sub nicio formă Centrul Cultural Pitești nu ar fi trebuit să încaseze doar 400 de lei.

Potrivit H.C.L. nr. 152/17.04.2014  privind ”unele măsuri pentru ocuparea temporară a unor spații situate în imobilul Casa Cărții” (hotărâre care apare pe copia acordului de închiriere prezentat mai sus), tariful este ”pentru utlizarea Compexului Expozițional Casa Cărții – pentru utilizarea spațiului pentru o perioadă de 4-10 zile – 4 lei/mp/zi, inclusiv TVA” (click pe imagine pentru detalii):

Astfel, potrivit hotărârii, pentru evenimentul respectiv beneficiarul ar fi trebuit să plătească 1.600 de lei. A achitat, însă, o sumă de 4 ori mai mică (!).

O fostă jurnalistă, Carmen Salub, închiriază spațiul unei jurnaliste, Andreea Mihai

Firma care a organizat evenimentul ”Târgul ofertelor educaționale” se numește S.C. ANSIL AGENȚIE DE PUBLICITATE S.R.L. și este reprezentată legal de Andreea Mihai (sursă foto: Facebook), jurnalistă la o televiziune locală din Pitești, cu o vastă experiență în presa locală argeșeană.

Jurnalistă în presa locală a fost și Carmen Salub, lucrând, în urmă cu ceva ani, în televiziune. Însăși Salub preciza public, în primăvara acestui an, că ”eu îmi exercit în continuare meseria de redactor”.

Coincidență sau nu că Salub a permis închirierea spațiului la un preț mai mic tocmai unei jurnaliste? Cel mai probabil autoritățile competente vor stabili.

Spațiul închiriat de la Casa Cărții a fost subînchiriat de Andreea Mihai mai multor societăți. Prețul? 500 de lei pe un singur spațiu!

Aproximativ 15 firme au participat la ”Târgul ofertelor educaționale”. Potrivit informațiilor noastre, dar și documentelor (click mai jos pentru detalii), o firmă ar fi achitat 500 de lei pentru a participa la eveniment.

Cu alte cuvinte, organizatorul și-a plătit spațiul închiriat la Centrul Expozițional cu banii obținuți de la un singur expozant. Ba mai mult, au și rămas!

Cu cât a subînchiriat organizatorul evenimentului spațiul ține de capacitatea acestuia de om de afaceri, dacă putem spune așa. Însă, de pe urma unei instituții publice, în câteva zile de eveniment, a încasat în jur de 7.000 de lei, dacă facem un simplu calcul.

În tot acest timp, Centrul Cultural Pitești a încasat… 400 de lei. Este normal ca o firmă privată să câștige cu ajutorul Centrului Cultural Pitești o sumă cu mult mai mare decât intră în bugetul instituției publice? Nu este puțin dubios?

Problema este nu câți bani a obținut firma jurnalistei Andreea Mihai în urma acestui eveniment, ci de ce Carmen Salub, prin Centrul Cultural Pitești, nu a încasat suma care, conform hotărârii de CL precizată anterior, ar fi fost corectă pentru un eveniment? Și, pe de altă parte, de ce nu este capabilă Salub să organizeze la rândul ei evenimente care să aducă profit instituției?

Până la urmă, banii obținuți ar fi ajuns la bugetul Centrului Cultural Pitești. Ori nu mai este nevoie de bani, din moment ce Primăria Pitești a alocat în 2018 instituției de cultură (între paranteze fie spus, Centrul Cultural este instituție de cultură prin prisma denumirii, nu a activității) un buget de aproape 2.400.000 de lei (detalii, AICI)?

În timp ce unii, așa cum este și cazul firmei ANSIL AGENȚIE DE PUBLICITATE, câștigă bani frumoși din evenimente private folosindu-se de instituții publice, Carmen Salub, directorul Centrului Cultural, refuză să încaseze sume reale. De precizat că nu este singurul eveniment pe care Andreea Mihai îl organizează la Casa Cărții.

De ce a încasat Centrul Cultural Pitești doar 400 de lei pentru 5 zile de târg la Casa Cărții? De ce să intre bani frumoși doar în buzunarul cunoștinței fostei jurnaliste Salub și nu și în visteria Centrului Cultural? O întrebare la care, cu sigurnață, Carmen Elena Salub va fi nevoită să ofere răspunsuri. Poate chiar și în fața legii, nu numai a piteștenilor. Vom urmări subiectul.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90