930×122 CAPRA 5

cornel ionica

ÎNCĂ O LOVITURĂ PENTRU PITEȘTENI. VESTE PROASTĂ DE LA PRIMAR

UPDATE: Pentru că municipalitatea a provocat confuzie în spațiul public în privința datei la care va fi eliminată subvenția (Primăria anunțând inițial, prin contul său oficial de socializare, data de 1 aprilie 2018), viceprimarul Sorin Apostoliceanu precizează pentru ePitești că subvenția va fi eliminată pe 1 aprilie 2019.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Click pe imagine pentru mărire:

Încă o lovitură pentru piteșteni. Veste proastă de la primar.

Citiți și: Pitești: Cea mai mare atracție din Centru revine! Acum s-a anunțat

Tarifele la termoficare pentru piteștenii ale căror locuințe sunt racordate la sistemul centralizat vor crește.

În urmă cu puțin timp, în conferință de presă, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a informat că instituția pe care o conduce nu va mai subvenționa tariful la gigacalorie pentru populație. Motivul? Potrivit edilului, legislația europeană nu le va mai permite primăriilor să acorde o astfel de subvenție.

Directiva europeană va afecta toate orașele cu sistem centralizat de încălzire.

Eliminarea subvenției va conduce la o scumpire importantă a tarifelor la căldură și apă caldă în sistemul centralizat. În prezent (de la 1 ianuarie 2017) piteștenii plătesc un preț de facturare de 191,94 de lei pe gigacalorie. Restul de până la 311 lei (prețul de producere a agentului termic) este subvenționat de municipalitate.

Va fi o nouă lovitură pentru piteșteni, după ce la începutul acestui an administrația Ionică a majorat taxele și impozitele locale (subiectul pe larg, AICI).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3