930×122 CAPRA 5

datornici

INCREDIBIL! ZECI DE MII DE PITEȘTENI NU ACHITĂ TAXA PENTRU GUNOI

Consiliul de Administraţie al SC Salubritate 2000 SA Piteşti propune Consiliului Local şi Adunării Generale a Acţionarilor aprobarea pentru anul 2016 a unui buget de venituri al societății de 11.600.000 de lei. În același timp, bugetul de cheltuieli propus este dimensionat la sub 11.100.000 de lei, în condiţiile în care s-a luat în calcul şi o majorare cu 10% a salariilor angajaţilor.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă în continuare recuperarea datoriilor de la asociaţii de proprietari şi de la firme, valoarea totală a datoriilor depășind 1.200.000 de lei.

În plus, autoritățile locale estimează că în Piteşti există nu mai puțin de 30.000 de persoane (!) care se „fofilează” și nu achită taxa pentru gunoi. Sunt familii care își declară un număr mai mic de membri pentru a plăti mai puțin la salubritate. Este motivul pentru care anul trecut Primăria a luat la un moment dat în calcul introducerea unei aşa-numite taxe de habitat (taxă de salubritate), care să fie plătită în mod automat de către toţi contribuabilii. Ideea, însă, cel puțin deocamdată, nu s-a materializat.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Neputința sau incompetența conducerii societății de salubritate și a Primăriei în a pune ordine în lucruri reprezintă o palmă zdravănă pe obrazul piteștenilor cinstiți, care își achită la zi și cu onestitate (ca fraierii, având în vedere acest aspect!) taxa pentru gunoi. Ne gândim că dacă și zecile de mii de „fantome” și-ar achita taxa, atunci și cuantumul taxei pentru toți piteșteni ar putea fi scăzută.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90