Donaris 930 x 122

pitesti

Investitiile anului la Pitesti

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a spus miercuri, 12 ianuarie, ca efortul de constituire a bugetului pentru anul in curs este unul foarte mare in conditiile in care necesarul de cheltuieli ar fi de 600 de milioane de lei, iar veniturile estimate sunt cifrate la 300 de milioane de lei. In urma unor analize indelungate, s-a reusit sa se mai taie din anumite zone diverse cheltuieli, dar tot ramane un deficit de 3,5 milioane de lei.

 Investitiile pentru anul in curs au fost deja creionate si mai ramane sa fie aprobate de Consiliul Local.

Cea mai importanta investitie va fi cea de reabilitare a strazilor, aleilor si parcarilor din oras pentru care a fost alocata suma de 9 milioane de lei. Suma este posibil sa fie insa diminuata pentru a acoperi deficitul de 3,5 milioane de lei mentionat anterior.

A doua investitie din fonduri proprie ca marime este cea de reabilitare a axei centrale rutiere – 8 milioane de lei, urmata fiind de constructia a cel putin 10 centrale termice de cartier – 7 milioane de lei alocate.

 Extinderea gradinitei-cresa din Craiovei si a celei din Gavana sunt alte doua investitii importante, pe cand pentru realizarea unui drum de acces la intrarea in oras dinspre Albota se vor aloca circa 1,5 milioane de lei.

Grosul investitiilor este legat de 13 proiecte cu finantare europeana aflate in diverse stadii. Pentru primele doua vor fi semnate pe 13 ianuarie  contractele de finantare la Ministerul Dezvoltarii. Este vorba de reabilitarea zonei Podul Viilor – Strand (1 milion de euro) si de realizarea parcului Lunca Argesului (10 milioane de euro).

Tudor Pendiuc se va deplasa la Bucuresti pentru a semna cele doua contracte, alaturi de secretarul de stat Razvan Murgeanu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3