930 x122 grota rece

money

Jumatate din banii de la ADR Sud Muntenia, in Arges

Directorul Agenţiei pentru Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, Liviu Muşat, a prezentat un raport din care reiese faptul că judeţul Argeş este principalul judeţ din Regiune în privinţa proiectelor depuse şi aflate în derulare pe diferite fonduri europene.

Muşat a precizat că până acum au fost depuse la nivelul Regiunii proiecte pe Programul Operaţional Regional în valoare de 1,1 miliarde euro din care finanţare nerambursabilă de 800 milioane euro.

60 de milioane vin în judeţ

Pentru judeţul Argeş sunt în derulare proiecte de 60 milioane euro, din care cofinanţare nerambursabilă de 45 milioane euro. Printre ele se regăsesc cele trei drumuri turistice, dar şi Polul de Dezvoltare Piteşti, în valoare de 40 milioane euro. În acest caz, zilele acestea se fac primele vizite de contractare, iar dacă totul este în regulă, până la finalul anului ar putea fi semnate contractele de finanţare. Pe Axa 1 de Regenerare urbană, Argeşul are 3 din 12 aplicaţii: Costeşti, Curtea de Argeş şi, în ianuarie, va fi semnat şi contractul de finanţare pentru Mioveni.

De asemenea, 14 şcoli se află în proces de modernizare, sumele accesate ridicându-se la 9 milioane euro, urmând ca şi alte şcoli să fie modernizate. Pe axa 4, care vizează sprijinirea mediul de afaceri, Argeşul are depuse proiecte în valoare de 40 milioane euro, printre care Centru de Afaceri Lumina de 4 milioane euro finanţare neramburasabilă şi 115 proiecte din totalul de 438 depuse la nivelul regiunilor aparţin microîntreprinderilor din judeţul nostru. Valoarea proiectelor se ridică la 15-18 milioane euro.

Pe Axa 5 sunt semnate două contracte- două biserici în Topoloveni-, parcul modernizarea parcului Kretzulescu din Câmpulung este aproape de finalizare, iar pentru anul viitor ar urma să fie semnat contractul pentru reabilitarea muzeului Goleşti şi Cetatea Poenari.

Pe axa destinată turismuluui, ar urma să fie semnat, în viitor, şi complexul Ghiţu- Molivişu, pentru turismul montan.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3