930×122 CAPRA 5

bloc

MARE REVOLTĂ ÎN GĂVANA: ”DĂM PRIMĂRIA ÎN JUDECATĂ!”

Mare revoltă în Găvana: ”Dăm Primăria în judecată!”. Mai mulți piteșteni care domiciliază pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana) se confruntă, de aproximativ un an de zile, cu o situație revoltătoare.

Citiți și: Persoane care îți pot intra în casă fără mandat. Cine se opune riscă sancțiuni dure

După cum v-am mai relatat, piteștenii din zonă au apelat inclusiv la Avocatul Poporului, deoarece municipalitatea nu i-ar fi înștiințat pe locatarii-vecini că ar urma să fie construit un bloc (într-o zonă în care predomină casele) și pentru că nu le-ar fi oferit un răspuns oficial la o opoziție pe care au depus-o la Primărie (subiectul, pe larg, AICI).

La sfârșitul anului 2017, dintre cei trei locatari care se învecinează cu terenul doar unul a fost informat VERBAL de către reprezentanți ai Primăriei Pitești (mai exact, inspectorul de urbanism Dorel Zamfir și arhitectul-șef al municipiului, Cătălin Ghiță) asupra intenției unui investitor de a construi un bloc.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

În termen de 30 de zile de la respectiva informare, locatarii din zonă ar fi trebuit să primească o înștiințare (la care ar fi trebuit să răspundă dacă au obiecţii și, dacă da, care sunt acestea). Nici vorbă de așa ceva!

Primăria condusă de Cornel Ionică i-a ignorat pe locatarii din zonă. A sărit peste etapele legale care se impun în astfel de situații. Mai mult, astăzi, pe strada Mircea Eliade au sosit proprietarii terenului pe care ar urma să fie construit blocul. Semn că ar fi primit autorizația de construire, oamenii ar fi început să curețe terenul. Asta deși, așa cum am mai precizat, nu toți locatarii-vecini au avut fost înștiințați de Primărie că va fi realizată în zonă o astfel de investiție. Prin urmare, nu și-au putut exprima nici nemulțumirile.

Piteștenii care se învecinează cu terenul respectiv de pe strada Mircea Eliade vor să dea Primăria în judecată, pentru că, din moment ce nici până în momentul de față nu au fost înștiințați, nu a fost respectată legislația în domeniu.

Cetățenii de pe strada Mircea Eliade au nevoie de o poziție oficială din partea Primăriei Pitești. Tocmai de aceea, revenim, la solicitarea respectivilor piteșteni, cu precizările pe care le-am mai comunicat și cu altă ocazie municipalității:

1.Ponderea construcțiilor de pe strada Mircea Eliade este de CASE, nu de blocuri, așa cum susțin proiectanții blocului. Asta se poate verifica foarte ușor dacă există bunăvoință și se face o deplasare în teren. Pe strada Mircea Eliade, începând de la hypermarketul Kaufland de lângă benzinăria Mol și până aproape de terminarea acesteia, sunt DOAR case construite, nicidecum BLOCURI.

2.În imediata apropiere a terenului pe care ar urma să fie construit acest bloc există bazine de apă ale societății Apă Canal 2000 SA Pitești care deservesc cu apă potabilă cartierul Găvana și, din câte se pare, care au ramificații de canalizare și altele și sub acest teren. O construcție de acest gen, cu o fundație pe măsură, cu siguranță ar afecta această stație de apă și poate chiar alimentarea cu apă a întregului cartier.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3