930X122 MAIA

mioveni

MOMENT ISTORIC PENTRU MIOVENI

Moment istoric pentru Mioveni. La 532 de ani de la prima atestare documentară a Mioveniului, locuitorii oraşului şi, în general, pasionaţii de istorie vor avea posibilitatea să afle mai multe despre trecutul localităţii.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Cum? Citind o monografie a Mioveniului scrisă de un grup de cercetători argeșeni (dr. Leontin Stoica, dr. Cornel Popescu, dr. Iulian Boţoghină, dr. George Ungureanu, dr. Marius Cârjan şi Radu Aurel).

Citiți și: Concert de mare clasă! Vedete de renume vor urca pe scenă!

După o investigare temeinică a documentelor de arhivă și a altor surse, a fost realizat un vast studiu monografic asupra localității. Monografia urmărește evoluția Mioveniului, de la sătucul cu bordeie de acum câteva secole până la tânăra și dinamica așezare urbană de astăzi, aflată în plină ascensiune.

Lansarea monografiei, intitulată „Mioveni – Argeș: Din trecutul și prezentul unui oraş de viitor”, va avea loc joi, 29 iunie 2017, de la ora 17, în sala de festivități a Centrului Cultural Mioveni.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3