NOR CURIER 930X122

locuri de parcare

NOI REGULI DE PARCARE PENTRU TOȚI ȘOFERII DIN PITEȘTI. PRIMĂRIA NU RENUNȚĂ!

Noi reguli de parcare pentru toți șoferii din Pitești. Primăria nu renunță! Primăria revine cu proiectul de modificare a regulamentului de parcări de reședință din municipiu, după ce luna trecută acesta a fost respins de Consiliul Local.

Citiți și: Închisoare pentru șoferii care își ,,rezervă” ilegal locuri de parcare!

Ca și proiectul respins, și noua propunere prevede ca între orele 9 și 17, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, oricine să poată parca oriunde, chiar dacă locul de parcare este plătit.

Odată cu noul program, Primăria propune și o scădere a tarifului pentru un loc de parcare de reședință: de la 140 la 120 de lei pe an.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

“Beneficiarul locului de parcare persoană fizică achită tariful de 120 de lei/an, inclusiv TVA, respectiv tariful de 120 de lei/an plus TVA pentru persoanele juridice pentru intervalul luni-vineri între orele 17 și 9, sâmbătă și duminică permanent”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus dezbeterii și votului în următoarea ședință în plen a Consiliului Local Pitești.

“În parcarea de reședință deținătorul unui abonament de parcare are un drept exclusiv asupra acestuia în intervalul luni-vineri între orele 17 și 9, sâmbătă și duminică permanent. În restul timpului locul de parcare va putea fi utilizat și de alți deținători de autovehicule”, se precizează în proiect.

“Asigurarea exclusivității locului de parcare se face de către titularul abonamentului de parcare prin montarea dispozitivului unic de blocare a locului de parcare (…) Acesta se va menține ridicat doar în intervalul luni-vineri între orele 17 și 9, sâmbătă și duminică permanent”, scrie în proiectul de hotărâre al municipalității.

Cei care vor menține ridicat dispozitivul de blocare în intervalul de timp luni-vineri între orele 9 și 17 vor primi amendă de la 400 la 600 de lei, conform proiectului.

Dacă de această dată proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, noile reguli ar urma să intre în vigoare pe 1 aprilie 2019.

În motivarea proiectului, Primăria argumentează că această schimbare va avea consecințe pozitive în teren pe fondul deficitului mare de locuri de parcare de care suferă Piteștiul.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3