930 x122 grota rece

gospodărire

NOI REGULI DRASTICE ÎN PITEŞTI. CITEŞTE PROIECTUL AICI!

Noi reguli drastice în Piteşti. Primăria a iniţiat un proiect de hotărâre cu privire la „aprobarea unor măsuri și acțiuni pentru realizarea activității de bună gospodărire și înfrumusețare a municipiului Pitești”. Proiectul complet poate fi citit AICI.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Printre altele, potrivit proiectului, agenţii economici din Piteşti sunt obligaţi să-şi amplaseze la intrarea din stradă un coş de dimensiuni reduse pentru ambalaje şi ţigări şi să amenajeze şi să întreţină, pe cheltuiala proprie, jardiniere cu flori. De asemenea, să asigure curăţarea mijloacelor de transport şi a utilajelor pe care le deţin, astfel încât la intrarea pe străzile din Piteşti să se evite murdărirea acestora din urmă.

Pe de altă parte, cei care fac lucrări de construcţii, de reparaţii şi demolări la clădiri, instalaţii tehnico-sanitare şi la reţele tehnicoedilitare sau de întreţinere a acestora sunt obligaţi să evite producerea şi răspândirea prafului, prin stropirea cu apă a părţilor din clădirea în curs de demolare şi a molozului încărcat în vehicule.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Sunt prevăzute obligaţii şi pentru proprietarii, administratorii sau chiriaşii de apartamente sau case. Ca de exemplu, să execute, în condiţiile legii, lucrările de întreţinere, reparare şi conservare a locuinţelor şi anexelor gospodăreşti şi să remedieze defecţiunile apărute la instalaţiile de apă sau de încălzire şi la coloanele de scurgere şi canale şi să asigure igiena în imobilele şi incintele deţinute sub orice formă, prin activităţi de curăţare, dezinsecţie şi deratizare.

Proiectul îi are în vedere şi pe iubitorii de animale: „se interzice construirea de adăposturi improvizate, creşterea şi hrănirea constantă a animalelor în zona de siguranţă şi pe spaţiile verzi din jurul blocurilor de locuinţe, precum şi în blocurile de locuinţe aflate în proprietatea municipiului Piteşti”.

Iniţiatorul a prevăzut şi amenzi pentru încălcarea obligaţiilor din proiectul care va fi supus dezbaterii şi votului în Consiliul Local. Proiectul complet poate fi citit AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3