EcoMoto 930×122

casa albă

O CĂRUȚĂ DE BANI LA CASA ALBĂ. DUPĂ ZECI DE ANI

O căruță de bani la Casa Albă. Palatul Administrativ al judeţului Argeş, situat în Piaţa „Vasile Milea” din centrul Piteştiului, supranumit „Casa Albă”, va intra într-un amplu proces de reabilitare, potrivit unui proiect realizat de administratorul clădirii, Consiliul Judeţean.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Astfel, la „Casă Albă” se vor face lucrări de intervenţie (primele de o asemenea anvergură după zeci de ani) pentru creşterea eficienţei energetice (reabilitare termică), lucrări care vor include şi schimbarea tâmplăriei vechi cu una nouă din termopan şi înlocuirea vechilor instalaţii termice din clădire. Multe dintre instalații nici nu mai funcţionează, pe timpul iernii salariaţii folosind reşouri pentru a se încălzi.

Valoarea proiectului este de 33.850.000 de lei. Se mizează pe obținerea de fonduri europene, la care se va adăuga şi o contribuţie proprie a Consiliului Judeţean, de circa 10.000.000 de lei.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Deocamdată, proiectul se află în faza de aprobare, urmând ca ulterior, în funcție de finanțare, să fie stabilite termenele de execuție.

Clădirea (veche de zeci de ani, construită în vremea regimului comunist) adăposteşte, pe lângă Consiliul Judeţean, şi Prefectura Argeş, dar şi cabinetele unor parlamentari, precum şi instituţii ca Direcţia de Statistică sau Crucea Roşie.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3