Donaris 930 x 122

pendiuc.1

Pendiuc cere achizitia de combustibil la nivel national pentru termoficare

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a propus la şedinţa de la ministerul de Interne, la care au participat miniştrul de Interne, cel al Mediului şi cel al Finanţelor, găsirea unor soluţii pe termen mediu şi scurt, prin măsuri şi iniţiative guvernamentale care să asigure activitatea sistemelor iarna viitoare, prin achiziţionarea de combustibil la nivel naţional. A doua propunere priveşte o abordare pe termen lung. Tudor Pendiuc a afirmat, conform informaţiilor provenite de la ministerul Mediului, că, pe termen mediu şi lung, centralele individuale vor constitui o soluţie dezavantajoasă. Pe de o parte, pentru că, având în vedere că preţul gazelor va creşte, producerea agentului termic va fi mai scumpă şi, pe de altă parte, pentru că noua legislaţie europeană în domeniu prevede sancţiuni şi taxe de mediu ridicate pentru operatorii de energie termică ce depăşesc valorile noxelor impuse.
Aceste taxe se vor aplica inclusiv proprietarilor de centrale termice de cartier. Ca o concluzie, susţine Pendiuc, aprovizionarea în sistemul centralizat va fi mai ieftină.Tudor Pendiuc a abordat şi problema distribuţiei agentului termic, susţinând că degeaba producerea agentului termic la CET-uri este realizată prin costuri mai scăzute, dacă pierderile înregistrate în reţele sunt în continuare foarte mari.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3