NOR CURIER 930X122

intalnire_directori07

Pendiuc le-a cerut directorilor de scoli si gradinite sa faca economii

Directorii şi contabilii şefi de la unităţile de învăţământ preuniversitar au avut o întâlnire cu primarul Tudor Pendiuc şi inspectorul şcolar general Gabriel Bratu. Tudor Pendiuc le-a cerut conducerilor de la creşe, grăndiniţe, şcoli şi licee să facă economie la tot ce se poate, de la consumul de apă ( ajungându-se astfel şi la o factură mai mică la canalizare), până la curent. „Am cerut poliţiei comunitare ca în timpul rondului să vadă şi unde sunt lăsate luminile aprinse pe la şcoli. De ce să meargă lumina, dacă nu se fac ore? Dacă s-au terminat orele, de ce sunt sălile de sport deschise, să joace fotbal alte persoane decât elevii? Anul acesta nu mai avem bani în plus. Bugetele care v-au fost date, sunt tot ce avem. Trebuie să îi dremuiţi corect. Să diminuăm risipa”, le-a transmis primarul.  
Poliţia comunitară nu are bani şi personal ca să stea de pază
Urmare a noilor norme, mai mulţi portari trebuie concediaţi, pentru reducerea cheltuielilor cu personalul, iar paza ar urma să fie asigurată din bugetele locale. „Nu avem bani să plătim pază particulară, iar Poliţia Comunitară nu are efective pentru a sasigura supravegherea tuturor unităţilor de învăţământ”, a afirmat Pendiuc. Gabriel Bratu a precizat că, pentru a se conforma directivelor de la minister, în Argeş ar trebui reduse 550 de posturi, din care, 250 ar urma să fie de portari. Nu ştiu exact câte posturi de paznici sunt în piteşti, în general sunt normate de noi în mediul rural. Am căutat o soluţie de externalizare, gândind că, dacă noi nu putem plăti 250 de paznici, fiecare comună îşi poate găsi soluţii să plătească măcar câte unul, şi atunci nu am avea probleme de personal”, a explicat Bratu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90