New Profesional Consult 930 x 122

pendiuc_diploma

Pendiuc, membru UNESCO

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a primit doua distinctii importante. Una i-a fost conferita de seful delegatiei grecesti care a participat la Simfonia Lalelelor, cealalta i-a fost acordata de delegatia sarba prezenta la acelasi eveniment.

Tudor Pendiuc, primarul municipului Pitesti, este de sambata membru al UNESCO. Seful delegatiei grecesti prezenta la Simfonia Lalelelor, Maronitis Ioannis, a fost cel care l-a facut pe Pendiuc membru al UNESCO. Ioannis este presedinte al UNESCO pentru Grecia si in aceasta calitate i-a putut conferi primarului pitestean calitatea de membru al acestei prestigioase organizatii internationale.

 Scopul organizatiei este de a contribui la pacea si securitatea lumii prin colaborarea între natiuni în educatie, stiinta, cultura, si comunicatii pentru a se reusi stabilirea unui respect fata de justitie universal, pentru corectitudinea justitiei si pentru drepturile si fundamentele omului liber, indiferent de rasa, sex, limba sau religie, dupa Carta Natiunilor Unite. 

Una dintre misiunile UNESCO este cea de a mentine o lista de locuri din patrimoniul mondial. Aceste locuri sunt importante din punct de vedere natural sau istoric, a caror conservare si salvare sunt importante pentru comunitatea mondiala. UNESCO are 191 de state membre (octombrie 2003) si 6 state asociate. Romania este membra UNESCO din 27 iulie 1956. 

Tot sambata, Pendiuc a primit de la delegatia sarba prezenta la Simfonia Lalelelor o distinctie, respectiv Ordinul Sfantul Gheorghe Clasa I din partea Centrului Cultural Coroana Serbiei. Distinctia i-a fost conferita in contextul implinirii a 175 de ani de la proclamarea Constitutiei din Serbia. Valeriu Nicolescu, fost primar al Pitestiului, si Iosiv Cerbureanu, secretarul Primariei Pitesti, au primit acelasi titlu din partea delegatiei sarbesti.

{loadposition inside}

 

 

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90