EcoMoto 930×122

piete

PITEȘTI: VOR FI DEMOLATE ACESTE PIEȚE?

Pitești: Vor fi demolate aceste piețe? Gradul de ocupare de către producători și comercianți a pieţelor agroalimentare din Piteşti a coborât la circa 88%.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Cele mai căutate pieţe rămân în continuare Ceair (parterul şi piaţa acoperită), Trivale şi Găvana (acestea două urmând să fie modernizate cu bani de la bugetul local).

Cu cel mai redus grad de ocupare rămân în continuare piețele agroalimentare Prundu şi Războieni. După cum v-am mai informat, cele două piețe riscă să fie desfiinţate. Sunt neprofitabile pentru municipalitate, cheltuielile pentru funcţionare și întreținere fiind mult prea mari în comparație cu încasările din chiriile percepute producătorilor și vânzătorilor. Primăria încă nu a decis dacă le va desființa sau nu.

Citiți și: Dramă în Prundu!

Potrivit primarului Cornel Ionică, în fiecare dintre cele două piețe gradul de ocupare se ridică la doar 10%. „Vom vedea dacă pieţele respective își mai justifică existența sau dacă nu cumva activitatea lor trebuie restrânsă sau desființată. Sunt cheltuieli mari de întreţinere!”, declara Cornel Ionică pentru ePitești în luna februarie a acestui an.

Pentru închirierea de spații în toate piețele agroalimentare din Pitești, în contul trimestrului II al anului în curs municipalitatea a încheiat aproape 500 de contracte cu agenţi economici şi peste 1.000 de contracte cu producători individuali.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3