930×122 CAPRA 5

PitestiNoaptea

Pitestiul, membru fondator al unui Festival al Latinitatii din Portugalia

In acest an va debuta in Portugalia un Festival al Latinitatii, Festival la care si municipiul Pitesti va avea un aport semnificativ. Ideea acestui Festival apartine unui primar dintr-un oras portughez care a pus la punct detaliile colaborarii cu autoritatile din Pitesti chiar la Primaria din municipiul resedinta de judet al Argesului.

Municipiul Pitesti se va numara in acest an printre municipalitatile care vor pune bazele unui Festival al Latinitatii in Portugalia. Decizia a fost luata sambata, 17 aprilie, cu ocazia unei intalniri intre autoritatile locale si primarul orasului portughez Ourem, Paulo Fonseca.

Acesta a anuntat ca intentioneaza sa organizeze in iunie 2010 prima editie a unui Festival al Latinitatii la care a fost invitat sa participe si municipiul Pitesti alaturi de orase din Portugalia, Spania, Franta, Mexic, Brazilia si Capul Verde. Municipiul Pitesti va avea statut de membru fondator al Festivalului.

Tot in iunie urmeaza sa fie semnat si un acord de colaborare cultural-stiintifica, dar si din punct de vedere al mediului de afaceri, intre Pitesti si Ourem. Atat primarul Pendiuc, cat si primarul Fonseca au subliniat importanta necesitatii atragerii de fonduri europene pentru dezvoltarea unor proiecte comune, mai ales in sensul sprijinirii schimburilor culturale si de afaceri.

Cu ocazia vizitei de la Pitesti, ca invitat la Simfonia Lalelelor, primarul Fonseca i-a daruit primarului Tudor Pendiuc o statuie a Fecioarei Mariei de la Fatima, statuie care va sta de acum inainte chiar in biroul primarului pitestean.

{loadposition inside}

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90