EcoMoto 930×122

basilica_fatima

Pitestiul se infrateste luni cu portughezii

Sâmbătă seară, primarul Tudor Pendiuc şi delegaţia pe care o conduce au ajuns la Ourem, oraşul din apropirea Lisabonei, cu care Piteştiul va semna astăzi documentele înfrăţirii.

La hotel, primarul Pendiuc a fost întâmpinat de primarul Paulo Fonseca şi viceprimarul oraşului.

Astazi, delegaţia condusă de primarul Pendiuc a vizitat, beneficiind desigur de compania primarului de Ourem, Paulo Fonseca, o secţie de votare în funcţiune pentru alegerea preşedintelui, mai ales că a ajuns chiar în zi de alegeri prezidenţiale.

Luni, delegaţia piteşteană va avea programată o vizită la şcoala profesională Insignare din (Fatima), castelul de Ourem şi o serie de societăţi comerciale. Desigur, tot astăzi, la ora 11, la Primărie, va fi organizată şi ceremonia semnării acordului de înfrăţire între cele două oraşe.

În Portugalia, au şi apărut pe internet unele informaţii legate de eveniment, precum şi o descriere a Piteştiului. Interesantă de altfel, pentru că astfel vedem şi pentur ce este cunoscut municipiul peste hotare: Simfonia Lalelelor, Dacia Renault care fabrică Loganul, ţuica de Piteşti. Pe de altă Parte, municipiul Ourem (160.000 de locuitori) este cunoscut mai ales pentru sanctuarul din oraşul Fatima, un loc de pelerinaj special pentru credincioşi şi unde este organizat un festival tradiţional.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3