930×122 CAPRA 5

PolitiaComunitaraPitesti14

Politistii locali, dotati cu arme de foc

Politistii locali din Pitesti si din celelalte localitati argesene (exista o lege de transformare in 2011 a Politiei Comunitare in Politie Locala) vor fi inarmati cu pistoale cu glont, pistoale cu munitie neletala si cu bastoane cu socuri electrice. Asa prevede Regulamentul-cadru de organizare si functionare a Politiei Locale.

In norme se prevede cate un pistol si cate 24 de cartuse pentru “fiecare politist local cu atributii in domeniul asigurarii ordinii si linistii publice si fiecare personal contractual care desfasoara activitati de paza”.

De asemenea, actul normativ prevede cate un baston de cauciuc pentru fiecare politist local si personalul contractual de ordine publica, precum si cate un baston cu electrosocuri in cazul a 40% – 60% dintre acesti angajati.

“Arsenalul” de autoaparare al viitorilor politisti locali mai cuprinde si cate un “pulverizator de mana cu substante iritant-lacrimogene”. In dotarea politistilor locali vor mai intra catuse, fluier, radiotelefon portabil si uniforma de serviciu, care cuprinde 34 de piese, pentru timp de iarna si de vara.

Actul normativ reglementeaza si modul de recompensare a politistilor locali: ridicarea unei sanctiuni disciplinare aplicate anterior, felicitarile scrise sau verbale, titlurile de onoare pentru acte de eroism, insemnele onorifice, recompensele materiale. Numai in Pitesti sunt 200 de politisti comunitari.{jacomment on}

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3