930×122 CAPRA 5

andra

PRIMĂRIA LUI IONICĂ, DEZMĂȚ PE BANI PUBLICI. SUMĂ COLOSALĂ PENTRU CONCERTE

Primăria lui Ionică, dezmăț pe bani publici. Sumă colosală pentru concerte. După cum v-am informat, la ediția 2018 a Simfoniei Lalelelor vor concerta în Piața Primăriei din Pitești Irina Rimes și Andra. Împreună, cele două ar urma să concerteze circa 100 de minute în seara zile de sâmbătă, 21 aprilie.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

În următoarea zi, duminică, 22 aprilie, la prânz și tot în Piața Primăriei, va fi prezentat, preț de o oră, un spectacol pentru copii și tineret susținut de Ella Bella.

Potrivit informațiilor noastre, pentru concertele de sâmbătă și spectacolul de duminică Primăria Pitești ar plăti nu mai puțin de 33.000 de euro (!), cu tot cu TVA.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În urmă cu 2 ani, Primăria ar fi vrut să o invite la Simfonia Lalelelor să concerteze pe aceeași Andra sau pe Delia. La timpul respectiv, însă, Primăria le-a considerat pe cele două artiste prea scumpe pentru bugetul Piteștiului (subiectul, pe larg, AICI).

În 2017, însă, Primăria condusă de Cornel Ionică s-a „răzgândit” și a organizat un concert gratuit susținut de Delia. Acum, iată, a venit și rândul Andrei să concerteze în Pitești. Nu au mai fost scumpe cele două cântărețe? În această perioadă (scurtă) Piteștiul va fi avut suficiente investiții care să genereze un buget care să permită irosirea banilor publici pe concerte organizate la fiecare jumătate de an? Cu siguranță nu! S-au mărit, în schimb, taxele și impozitele locale (detalii, AICI).

Sumele oferite pentru aceste concerte nu sunt, oare, mult prea mari? Indiferent de numele artistului? ePitești a luat legătura cu un agent al unei firme care organizează astfel de evenimente. Conform informațiilor pe care ni le-a oferit, prețurile pe care le-ar cere artistele care vor concerta în weekend în Pitești ar fi ceva mai mici față de suma pe care ar urma să o plătească Primăria, respectiv 33.000 de euro.

Tariful pentru un concert susținut de Andra ar fi de aproximativ 11.000 de euro, la care se adaugă o sumă pentru transport și cazare. Irina Rimes ar avea un tarif de 3.000 de euro. La aceste sume s-ar adăuga și costurile cu scena, sonorizarea, luminile și prezentatorul evenimentului. Elle Bella, cea care va susține un spectacol duminică, sigur nu are un cost atât de ridicat încât să se ajungă la 33.000 de euro. Unde sunt banii, așadar?

Întrebarea este valabilă și în cazul concertului susținut de trupa Carla’s Dreams la sfârșitul anului trecut. La momentul respectiv, pentru toată distracția municipalitatea a vehiculat suma de 15.000 de euro pe care ar fi plătit-o. Informațiile noastre sunt altele: 33.000 de euro (AICI, subiectul pe larg). Oricum, potrivit aceluiași agent, Carla’s Dreams ar cere doar 5.000 de euro pentru un concert (!).

Nu doar că sumele plătite pentru aceste concerte sunt mult prea mari! Se îndreaptă, în realitate, toți banii către artiștii invitați sau nu? Și, totuși, cum să dai banii piteștenilor pe concerte în timp ce orașul nu are un spital municipal nou, nu are străzi bune, nu are parc industrial sau în timp ce Primăria nu face cantine sociale pentru săraci ori nu înființează servicii sociale occidentale pentru bătrânii neajutorați?

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3