Donaris 930 x 122

Primariile vor avea mai putini consilieri locali

consilieri_locali Pitesti. 15 martie 2010.
Ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, intentioneaza sa reduca numarul consilierilor locali din primarii, afirmand ca ministerul va include acest lucru intr-un proiect de modificare a legii administratiei locale. Ministrul le-a spus primarilor ca se poate accepta o reducere a numarului consilierilor locali cu 25%, propunere pe care Ministerul Administratiei si Internelor o va include in proiectul de modificare a Legii nr. 215/2000 a administratiei publice locale, dar si ca este de acord cu propunerea ca primarii sa prezideze si sa conduca sedintele consiliului local.
Blaga a adaugat ca este de acord si ca viceprimarii sa nu mai fie si consilieri locali. Alta propunere venita din partea primarilor cu care ministrul s-a aratat de acord a fost aceea de modificare a numarului de voturi necesare vizand hotararile din consiliul local privind patrimoniul localitatilor, urmand ca acestea sa poata fi adoptate cu 50%+1 din voturile consilierilor, nu cu doua treimi, ca pana in prezent.
Ministrul le-a spus primarilor ca guvernul doreste sa inainteze parlamentului proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 215 in trimestrul III, dupa ce vor fi consultati toti reprezentantii administratiilor publice locale.
Reprezentantii Asociatiei Comunelor, Oraselor si Municipiilor din Romania l-au intrebat pe Vasile Blaga daca sunt sanse de reluare a achizitiilor publice si a angajarilor in sistemul bugetar, ministrul explicandu-le edililor ca mai au de asteptat pentru aceste lucruri.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA