930 x122 grota rece

mioveni

PROIECT GIGANT ÎN MIOVENI. VA FI PRIMUL DIN EUROPA

Proiect gigant în Mioveni. Va fi primul din Europa. Primăria Mioveni ia în calcul introducerea orașului în circuitul internațional de artă modernă și contemporană prin constituirea primului Muzeu de Artă Urbană din Europa.

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

Construcția va fi una modulară, ridicată din containere de metal, second hand/donații, folosite în transportul industrial. În acest fel, neexistând fundație, construcția va fi una ușor de realizat și rezistentă în toate anotimpurile.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Ideea a venit în urma unei propuneri de colaborare făcută de artistul spaniol Salvador Cuenca Frómesta.

Inițiatorii proiectului își asumă obligația de a accesa și promova artiști naționali și internaționali pentru acest muzeu.

Existența în Mioveni a unui astfel de muzeu inedit și modern va contribui, potrivit Primăriei, la:

-atragerea de turiști și implicit la multe beneficii economice indirecte pentru întreaga comunitate

-recunoașterea Mioveniului ca oraș cultural și așezarea lui pe harta internațională a muzeelor și galeriilor de profil

-atragerea artiștilor reprezentativi din România și din lume și organizarea de expoziții și festivaluri pentru promovarea artiștilor români la nivel internațional

-crearea unui punct de interes cultural european în Mioveni.

Într-o viziune mai largă, proiectul mai include:

-crearea unui spațiu care să faciliteze contactul între artiști

-organizarea de evenimente specifice (cum ar fi ”Noaptea Europeană a Muzeelor”, la care vizitatorii vor putea participa la diverse activități: concerte, proiecții, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & questuri)

-crearea unui atelier de artă permanent, sub îndrumarea unui maestru certificat, în care beneficiarii să poată deprinde abilități în diferite domenii artistice, atelierul urmând să fie orientat prioritar către învățare și cultivarea gustului pentru artă.

Primăria Mioveni își propune să actualizeze Strategia de Dezvoltare Durabilă a orașului pentru perioada 2014-2020 și să adauge în portofoliul de proiecte inițiativa construirii Muzeului de Artă Urbană.

În acest context, conducerea Primăriei roagă cetățenii să transmită sugestii și propuneri argumentate pe acest subiect fie pe profilul de Facebook al instituției (Primăria Mioveni Argeș), fie la adresa de e-mail relatiipublice@emioveni.ro.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3