Donaris 930 x 122

pădurea trivale

PROPUNERE: MINITEREN DE SPORT ÎN PARCUL TRIVALE

În ultimii ani, multe terenuri din Piteşti au fost ocupate de clădiri mai mari sau mai mici, iar parcările au devenit neîncăpătoare.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

Pe acest fond, dar şi în condiţiile în care accesul la sălile şi terenurile de sport din municipiu este greoi sau imposibil în afara orelor de curs, elevii nu prea mai au unde să facă mişcare. Nu e de mirare că mulţi s-au refugiat în lumea virtuală, „livrată” comod de tablete şi telefoane mobile.

Totuşi, sunt copii şi adolescenți care ar vrea să practice sport în aer liber fără să fie nevoiţi să plătească taxe de acces în baze sportive private, de exemplu. Câteva zone de acest fel sunt (parcul Făget, parcul Lunca Argeşului, parcul Ştrand), dar prea puţine. Iar până se realizează baza sportivă promisă pe fostul „San Siro” de lângă Şcoala „Marin Preda” din Ceair va mai trece destul timp.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Sunt, însă, şi alte posibilităţi. Multe suprafețe publice pot fi amenajate rapid în miniterenuri de baschet, minifotbal sau tenis cu piciorul. Sau pot fi achiziţionate în acest sens terenuri private, care oricum stau în paragină şi urâţesc oraşul.

Un astfel de loc public este în parcul Trivale (foto). De-a lungul aleii secundare care se desprinde din aleea principală din parc imediat după Palatul Copiilor, spre Grotă (pe partea stângă cum mergi către schitul Trivale) există un teren betonat care ar putea fi amenajat ca teren de sport.

Nu este păcat ca acest teren să nu dispună şi de câteva băncuţe de pe care bunicii să îşi poată urmări nepoţii întrecându-se la un sport anume? Primăria, prin societățile subordonate, ar trebui să ia serios în calcul acest proiect.

Parcul Trivale este plin ochi de oameni în căutare de aer curat şi răcoare, iar un teren de sport ar fi mai mult decât binevenit! În prezent, zona este folosită de angajaţi ai administraţiei locale pentru depozitarea deşeurilor vegetale. În plus, aspectul este dezolant. Nu credem că o minimă amenajare a unui teren de sport ar costa prea mult.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90