930×122 CAPRA 5

Pitesti

primaria_pitesti_nou

PRIMĂRIA FACE ORDINE ÎN PUBLICITATEA STRADALĂ! AFLĂ NOILE REGULI!

Primăria Piteşti a lansat în dezbatere publică un regulament privind publicitatea stradală, încercând să facă ordine într-un domeniu dominat mai mult de haos.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Conform regulamentului, au fost stabilite o zonă de publicitate lărgită (care cuprinde majoritatea suprafeţei municipiului), dar şi o zonă de publicitate restrânsă. În a doua categorie sunt incluse: zona centrală (între Piaţa „Vasile Milea” şi „Havuzul de Apă”), zonele din raza de protecţie a monumentelor istorice și siturile urbane (strada „Târgul din Vale”, bulevardul „Republicii” – între gară şi Spitalul Militar – și „Sfânta Vineri” şi „Crinului”).

În aceste zone de publicitate restrânsă vor putea fi montate doar firme luminoase şi neluminoase, steaguri pentru diverse evenimente, indicatoare stradale și panouri mobile de publicitate stradală, care se vor amplasa în imediata apropiere a spaţiilor comerciale la care fac reclamă, fără a afecta circulaţia pietonilor şi numai în arealuri pietonale care depăşesc 2, 25 de metri lăţime.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Sunt prevăzute, însă, şi interdicţii. Este interzisă amplasarea de mijloace publicitare în următoarele zone: în ariile naturale protejate, în spaţiile verzi cu caracter ornamental, în locurile de joacă, pe clădirile publice, pe arbori, pe zona carosabilă a străzilor, pe monumente, pe clădiri aflate în stare avansată de degradare, în incinta şi pe împrejmuirea cimitirelor, a lăcaşurilor de cult și a parcurilor, în sensurile giratorii şi în interiorul intersecţiilor, pe stâlpii de susţinere a elementelor de semnalizare rutieră și pe poduri.

Amplasarea mijloacelor de publicitate stradală trebuie să fie autorizată de Primărie. Dacă regulamentul nu este respectat, cei în cauză vor fi amendaţi.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90