NOR CURIER 930X122

consiliul local pitești

S-A DECIS! LOVITURĂ PENTRU AMATORII DE GRĂTARE DIN PITEȘTI

Lovitură pentru amatorii de grătare din Pitești. După cum v-am informat, un proiect cu reguli stricte pentru folosirea pe domeniul public din Pitești a grătarelor pentru pregătirea de mici și alte alimente urma să fie supus dezbaterii și votului în ședința ordinară în plen de ieri a Consiliului Local (amănunte, AICI).

Citiți și: Amenzi de până la 50.000 de lei pentru şoferii care încalcă această regulă!

Proiectul a fost aprobat, noile reguli urmând să intre în vigoare pe 1 iunie 2017.

Potrivit documentului, „amplasarea și folosirea grătarelor pentru pregătirea alimentelor în vederea consumului pe spaţiile verzi, străzi, trotuare, parcări, parcuri, grădini publice, pieţe fără aprobările legale este interzisă; se interzice amplasarea şi folosirea grătarelor pentru pregătirea alimentelor în vederea consumului în spaţiile adiacente blocurilor de locuinţe, în măsura în care prin aceasta sunt afectate mediul înconjurător, ordinea şi liniştea publică.”

Citiți și: Pitești. A început campania electorală pentru Primărie… Pe Facebook!

Aprobarea prevăzută în text va trebui cerută la Primărie, conform sursei citate.

Amenzile pentru nerespectarea noilor reguli sunt de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 1.500 la 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Polițiștii locali sunt cei în atribuțiile cărora intră verificarea în teren a respectării acestor reguli și care vor da amenzi.

Amintim că în Pitești nu există zone de picnic special amenajate. Primăria ar avea în vedere amenajarea unor astfel de zone în parcurile Trivale și Ștrand. Până acum, însă, municipalitatea nu a stabilit nici perimetrele exacte și nici termenele de execuție a lucrărilor.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3