930×122 CAPRA 5

gherete

SCANDALOS! DUGHENE ILEGALE ÎN CENTRUL PITEȘTIULUI

În vecinătatea hotelului Muntenia din Piteşti, pe Strada Mare, au apărut construcţii din structură uşoară (lemn, metal), în care se desfăşoară activităţi comerciale.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Nu ar exista nicio problemă dacă, pe de-o parte, aceste structuri ar fi toate le fel din punct de vedere urbanistic (cum este cazul pe strada Griviţei, acolo unde chioşcurile aparţin municipalităţii, chioșcuri care, deși și ele oribile, măcar respectă un proiect comun) şi, pe de alta – mult mai important – ar avea autorizaţie de construire! Or, niciuna dintre aceste cerinţe nu este îndeplinită! În plus, construcţiile sunt amplasate într-o zonă de protecţie a trei monumente (clădirea fostului restaurant „Argeşul”, acum Zara, Cercul Militar şi situl fostei Biserici cu ceas „Sfântul Nicolae”).

Respectivele tonete și chioşcuri sunt amplasate pe teren privat aparţinând societăţii comerciale care deţine şi administrează Hotelul Muntenia. Chiar şi o parte din parcarea de la Cercul Militar este administrată de proprietarii hotelului. Primăria nu a avizat construirea şi amplasarea acestor puncte de vânzare (se vând produse de patiserie, de fast-food etc.) şi, pentru că proprietarul terenului a permis amplasarea lor, departamentul juridic de la Poliţia Locală a făcut plângere la Parchet.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Vom vedea cum se va soluţiona această problemă şi mai ales când, dar cert este că aspectul urbanistic al zonei centrale lasă acum mult de dorit. Se naşte, însă, o întrebare: cum de au autorizaţie de funcţionare punctele respective de vânzare dacă nu există autorizaţie de construire? Până una-alta, nicio unitate nu poate funcţiona fără aviz de la Primărie! Autorităţile locale ne-au transmis un punct de vedere în acest sens, menţionând că plângerea la Parchet conţine şi o sesizare privind funcţionarea respectivelor „dughene”.

Pentru a nu mai aglomera zona cu tarabe şi corturi dizgraţioase, Primăria Piteşti a mutat până şi „Orăşelul Copiilor” în afara Centrului. În acelaşi timp, iată, zona centrală se umple de „dughene” private, fără autorizaţie de construire, iar Primăria pare incapabilă să facă ordine! Este scandalos!!!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90