NOR CURIER 930X122

autorizaţie

ȘCOLI DIN PITEȘTI PRIMESC BANI PENTRU AUTORIZAȚIE ISU

Școli din Pitești primesc bani pentru autorizație ISU. La două dintre cele mai importante școli gimnaziale din Piteşti care nu au autorizaţie de securitate la incendiu ar urma să fie făcute în acest an lucrările necesare conformării: Școala Gimnazială „Nicolae Simonide” din zona Ceair (fostă nr. 1) şi Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din cartierul cu acelaşi nume (fostă nr. 20 – foto).

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

La Şcoala „Nicolae Simonide” investiţia se ridică la 332.000 de lei. Aici, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, e nevoie de autorizație pentru securitate la incendiu în cazul unui atelier de școală și al unei grădinițe. La „Tudor Vladimirescu” vor fi investiți 1.221.000 de lei. Corpul 1 al școlii nu are autorizație de securitate la incendiu, conform sursei citate. În plus, la această unitate ar urma să se facă şi lucrări de anvelopare termică.

De asemenea, și la căminul școlar al Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” ar urma să se desfășoare lucrări similare pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Vor fi investiți 313.000 de lei.

Citiți și: Pitești. Intervenție de urgență în Nord, acum! Arde un apartament!

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, în toamna anului 2018 în Pitești funcționau fără autorizație de securitate la incendiu mai multe clădiri care aparțin unor unități de învățământ. Lista completă, AICI.

Tot atunci, Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al județului Argeș, preciza pentru ePitești că respectivele grădinițe, școli și licee ”au un plan de măsuri pentru ca autorizațiile să fie obținute. Fiind și consilier municipal, știu că la nivelul Primăriei Pitești s-au dispus măsurile financiare necesare pentru ca autorizațiile să fie obținute”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90