930X122 MAIA

Prefectura.conferinta1

Sindicalistii din administratie au plecat cu mana goala si de la Prefectura

Sindicalistii afiliati la Cartel Alfa, Stelian Ungureanu, liderul Sindicatului „Primus” din Campulung, sindicalistii de la Primaria Mioveni si cei ai A.D.P. Pitesti, au stat la masa tratativelor fata inn fata cu reprezentantii  de la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale si I.T.M. la intalnirea de dicalog social prezidata de prefectul Gheorghe Davidescu. Sindicalistii si-au prezentat nemultumirile pentru faptul ca, prin aplicarea legii unitare a salarizarii, veniturile le-au fost micsorate, ca urmare a eliminarii mai multor sporuri, inclusiv sporul de fidelitate si au cerut respectarea contractelor colective de munca, in care erau prevazute si anumite sporuri salariale. Foarte afectati de aplicarea grilor de salarizare din noua lege sunt sindicalistii de la functionarii de la Mioveni, care au pierdut mai multe sporuri destul de importante ca pondere in venitul lunar.

 

Directorul adjunct al Agentiei pentru Prestatii Sociale, Loredana Badescu, a explicat faptul ca nu Agentia face noua incadrare in grilele salariale, ci doar da avizul la toti cei 440 de ordonatori de credite din judet. Prin contractele colective de munca, primariile acordau sporuri, chiar daca acestea nu erau reglementate in legislatie, sporuri care insa au fost eliminate acum, prin noua grila de salarizare din legea unica. Sindicalistilor li s-a transmis sa vina cu propuneri concrete, scrise, pentru modificarea legii, in cazul in care s-ar recurge la asa ceva, avand in vedere ca totusi aceasta este perfectibila.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3