New Profesional Consult 930 x 122

maracineni

SUMĂ URIAŞĂ PENTRU NOUL POD

Valoarea estimată pentru construirea în Pitești a unui nou pod peste râul Argeş se ridică la 163.100.000 de lei (aproape 35.000.000 de euro), potrivit proiectului de buget al municipiului pentru anul 2018.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Cea mai mare parte din sumă ar urma să fie asigurată de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), dacă, evident, proiectul va primi undă verde de la Guvern. După cum bine se știe, puterea de influență a administrației PSD din Argeș asupra factorilor de decizie de la București este redusă.

Despre acest proiect conducerea Primăriei vorbește de mai mult timp. Până la construirea podului, dacă va fi construit vreodată, multă apă va mai curge pe râul Argeș! Un amănunt deloc lipsit de interes în acest context: doar procedurile birocratice pentru construirea pasajului rutier de la Podul Viilor (o investiție „infinit” mai mică) au durat mai bine de şapte ani!

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Conform municipalităţii, pilonii de susţinere ai viitorului pod vor începe în zona străzii Depozitelor din Piteşti şi vor ajunge până la staţia Lukoil din comuna Mărăcineni. O parte dintre piloni se vor afla pe terenul Institutului Pomicol.

Potrivit proiectului inițial, podul ar urma să aibă o lungime totală de circa 600 de metri şi o lăţime de peste 21 de metri. În proiect se prevede ca pe fiecare sens de mers să existe câte două benzi, cu o lăţime totală de 8 metri. Sub partea de rulare destinată maşinilor ar urma să fie amenajate piste pentru bicicliști şi pentru pietoni, care astfel ar putea traversa podul în siguranţă.

De asemenea, podul ar avea în mijloc un pilon de susţinere în formă de lalea Burgundy (laleaua este simbol al Piteștiului), care în fiecare zi a săptămânii, cu ajutorul ledurilor, ar urma să fie luminat în câte o culoare diferită (câte o culoare din curcubeu – roşu, orange, galben, verde, albastru, indigo şi violet).

Ar mai fi construite şi drumuri de legătură cu podul, cu o lungime totală de aproape 2,4 kilometri.

La proiect participă Primăria Piteşti, Primăria Mărăcineni şi Consiliul Judeţean Argeş.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90