930X122 MAIA

bijuteria teilor

SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ ÎN ZONA BIJUTERIA TEILOR

Surpriză neplăcută în zona Bijuteria Teilor. Deficitul uriaș de educație și de bun simț de care suferă nu puțini români reprezintă unul dintre motivele pentru care țara este sufocată de mizerie.

Citiți și: Pericol pentru oameni! Alertă într-un cartier piteștean

Alături de proasta funcționare a sistemului de salubritate, nesimțirea cetățeanului de rând cauzează grav curățeniei. Nesimțire prea puțin sau deloc sancționată de autorități, prea comode, prea neputincioase, prea indiferente.

Piteștiul face parte din lungul șir de localități în care gunoaiele sunt aruncate la întâmplare, fără ca autorii să fie identificați și amendați la sânge. Primăria promite că va monta camere de supraveghere video pentru prinderea autorilor. Le așteptăm.

Citiți și: E gata! Proiect vital, de aproape 1 milion de €, în Pitești

Până atunci, dacă nu cumva și după aceea, în Pitești vor exista mormane de deșeuri ca cele pe care vi le prezentăm astăzi. Este “priveliștea” de care au avut parte în această dimineață locatarii din zona blocurilor 6 și 7 de pe strada Teilor, din spatele magazinului Bijuteria Teilor.

Deși pe platformă există container special pentru astfel de deșeuri (mai degrabă gol!), un munte de cutii de cartoane și hârtii s-a format pe caldarâm.

Nesimțirea este limpede ca lumina zilei. Nu insistăm. Știm că astfel de imagini, ba chiar mai severe, vedeți în nenumărate alte zone ale Piteștiului. Până când educația își va reveni din starea de KO în care a ajuns, doar amenzile drastice pot civiliza. Așteptăm camerele video și, ulterior, amenzi usturătoare din partea polițiștilor locali. Deși, suntem convinși, și fără camere video, dar cu implicare și autoritate, municipalitatea ar fi putut face puțină ordine și până acum. Nu am auzit de cazuri de indivizi sau de asociații de proprietari, de pildă, care să primească amenzi pentru gunoaiele aruncate cu sălbăticie pe domeniul public.

Ar fi cazul ca administrația Ionică (și includem aici și Poliția Locală, condusă anemic de directorul Nicolae Valerică) să se trezească și să facă din curățenie o prioritate. Vă amintiți că, în urmă cu ani, Piteștiul era cunoscut ca un oraș curat și îngrijit? Azi cum vi se pare?

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90